maandag, 29. september 2008 - 22:48

Reis door de tijd in Museum de Paviljoens

Almere

Hoe ziet de toekomst eruit? Lijken alle steden op elkaar en leven er naast mensen ook robots?

Tijdens de oktobercursus Kunst Kijken voor Kinderen, die woensdagmiddag 1 oktober start, staan deze vragen centraal. Samen met een deskundige museumdocent denken de kinderen na over tijd, toekomst, fantasie en werkelijkheid.

LOCALISMS is de huidige tentoonstelling bij Museum De Paviljoens. Kunstenaars laten ons zien dat steden als Almere tot Shanghai steeds meer op elkaar gaan lijken.

Overal in het straatbeeld duiken bijvoorbeeld vestigingen van Mac Donalds, H&M, Domino Pizza, Coca Cola en IKEA op. Foto’s, films en installaties tonen de eigenaardigheden van een bepaalde plek: een bananenschil in de vensterbank, een oud televisietoestel in de tuin, drie kooien in elkaar in de etalage van de dierenwinkel, een vergeten geluid van de stadsklok. Kleine, onverwachte momenten van het stedelijke leven.

Cursusprogramma
In de Kunst Kijken voor Kinderen cursus staat het thema tijd centraal. Samen met de museumdocent onderzoeken de kinderen welke invloed de tijd heeft op steden en hoe mensen daar in verleden, heden en toekomst leven.

Aan de hand van Marjolijn Dijkmans film Wandering through the Future en Maarten Vanden Eynde’s installatie Genetologisch Onderzoek denken de cursisten hierover na. Hoe zien mensen er later uit, hoe bewegen zij zich en wat voor geluiden hoor je? Door middel van theatrale improvisatie beelden zij dit uit. Uiteindelijk bedenken de kinderen een computerspel, waarin hun fantasiefiguren in een toekomstwereld tot leven komen.

Deze oktobercursus is voor kinderen van 8-12 jaar. De cursus wordt op alle woensdagmiddagen in oktober gegeven in Museum de Paviljoens aan de Odeonstraat 3 in Almere-Stad en duurt van 14.00-16.00 uur.

Kosten: 7,50 euro
Aanmelden: per e-mail: educatie@depaviljoens.nl of t. 036-5450400 (vraag naar Irina Leifer). In totaal kunnen 12 kinderen per cursus deelnemen.

Foto: Kunst kijken voor Kinderen met Maarten Vanden Eijnde
Provincie:
Tag(s):