donderdag, 27. november 2008 - 18:55

Reisadvies Mumbai aangepast

Den Haag

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft het reisadvies voor India aangepast. Nederlanders wordt aangeraden alleen naar Mumbai te reizen als dit dringend noodzakelijk is. Het reisadvies voor de overige delen van India is ongewijzigd. BuZa zegt dit na de terroristische aanslagen die woensdag in de Indiase metropool plaatsvonden.

Minister Maxime Verhagen spreekt van een ‘barbaarse daad’. 'Er kan geen enkele rechtvaardiging zijn voor terreur en geweld tegen onschuldige mannen, vrouwen en kinderen', aldus Verhagen. 'Dit geeft aan dat we alert moeten blijven op het gevaar van terrorisme.'

Het Nederlandse consulaat-generaal in Mumbai heeft in de uren na de aanslagen contact gezocht met de Nederlanders die die zich hadden geregistreerd en in de stad verbleven. Wat betreft Nederlanders die nog niet zijn bereikt, gaat het consulaat-generaal door om via de lokale autoriteiten en ziekenhuizen meer duidelijkheid te krijgen over hun situatie.

Het consulaat-generaal heeft een aantal Nederlanders opgevangen en verstrekte daarnaast een aantal noodpaspoorten aan Nederlanders die in de chaos hun papieren waren kwijtgeraakt en India wilden verlaten.
Provincie:
Tag(s):