maandag, 8. september 2008 - 9:14

Reizigers ArkeFly in de problemen

Den Haag

Honderden vakantiegangers moeten de komende dagen rekening houden met enorme vertragingen op hun vliegreizen. Zondagavond 7 september werd bekend dat de Spaanse luchtvaartmaatschappij Futura in ernstige financiële problemen is geraakt en vanaf maandag 8 september tot nader bericht geen vluchten meer zal kunnen uitvoeren.

Deze situatie heeft gevolgen voor de vluchtuitvoering van ArkeFly. Gedurende het zomerseizoen van 2008 huurt ArkeFly namelijk twee vliegtuigen van Futura die vluchten uitvoeren voor ArkeFly naar bestemmingen rond de Middellandse Zee en de Canarische eilanden. Deze twee vliegtuigen zijn vanaf 8 september dus niet meer beschikbaar.

ArkeFly stelt alles in het werk om vervangende vliegtuigen in te zetten om haar passagiers zo weinig mogelijk ongemak te laten ondervinden van deze situatie. Vanwege de zeer korte termijn zal dit niet in alle gevallen lukken en moeten passagiers rekening houden met (ernstige) vertragingen. Ook zal in het vervangende toestel vaak comfort class niet beschikbaar zijn.
Provincie:
Tag(s):