woensdag, 9. april 2008 - 18:37

Reizigers zijn tevreden over veiligheid Groningen-Nieuweschans

Nieuweschans

OV-reizigers geven gemiddeld een 8 voor de veiligheid overdag op de stations langs de spoorlijn Groningen-Nieuweschans. In de avonduren waarderen ze de veiligheid op de stations gemiddeld met een 6,8. Dit blijkt uit onderzoek van De Bie O&A in opdracht van de provincie Groningen. Directe aanleiding voor dit onderzoek zijn de vernielingen en brandstichting bij het station Hoogezand-Sappemeer in 2006, en overlast op andere stations.

Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de werkgroep, die in 2006 is opgericht ter verbetering van de sociale veiligheid op stations langs de lijn Groningen-Nieuweschans, het doel gesteld om het gemiddelde van een 8 voor de veiligheid overdag te handhaven. Daarnaast wil de werkgroep de veiligheid 's avonds verbeteren.

De werkgroep onderneemt de volgende maatregelen. Prorail heeft de fietsenstallingen op enkele stations uitgebreid en plaatst nieuwe abri's op enkele perrons. De gemeenten Reiderland, Winschoten, Scheemda, Menterwolde en Hoogezand-Sappemeer verbeteren de stationsomgeving (o.a. de verlichting) waar nodig. NS zorgt voor invulling van leegstaande
stationsgebouwen waaronder die van Winschoten. Bovendien plaatst Arriva op elk station een alarm/infozuil, waar reizigers door een rechtstreekse verbinding zowel informatie kunnen aanvragen als alarm kunnen slaan. Eind van het jaar vindt een vervolgmeting plaats.
Provincie:
Tag(s):