woensdag, 1. oktober 2008 - 22:41

Rekenhulp voor bijstand op internet

Emmeloord

Mensen die willen weten of ze in aanmerking komen voor bijzondere bijstand of andere financiële regelingen van de gemeente, kunnen dat vanaf vandaag thuis ontdekken.

Gemeente Noordoostpolder heeft namelijk een rekenhulp laten ontwikkelen, op internet. De rekenhulp ‘Bereken uw recht’ is een initiatief van het Nibud en stichting Stimulansz. De rekenhulp is aangepast op de situatie in Noordoostpolder.

Het voordeel van de rekenhulp op internet is dat mensen het thuis kunnen invullen. Dat is een minder hoge drempel dan informeren naar regelingen bij de gemeente. De gemeente hoopt dat meer mensen gebruik gaan maken van de regelingen waarop ze recht hebben.

Unieke code
De bezoeker van de site krijgt een aantal invulschermen. Als de schermen doorlopen zijn, ziet men direct het resultaat: een groen, oranje of rood lampje. Rood is geen recht, oranje is misschien en groen betekent dat mensen zeker een officiële aanvraag moeten doen.

De gegevens worden, onvindbaar voor anderen, tijdelijk opgeslagen op de internetsite. De bezoeker krijgt een unieke code. Als mensen met deze code naar de gemeente gaan, kan degene achter de balie de gegevens erbij zoeken, om samen de officiële aanvraag te doen.

Regelingen
De rekenhulp kijkt onder andere naar bijzondere bijstand, de witgoedregeling, het declaratiefonds chronisch zieken en het participatiefonds voor ouders met kinderen.
De rekenhulp staat op www.noordoostpolder.nl (in de linkerkolom).
Provincie:
Tag(s):