maandag, 1. september 2008 - 15:03

Rekening rijden vanuit de ruimte: Galileo berekent!

Lelystad

Vanuit de Russische lanceerbasis Baikonoer werd in april 2008 de Europese satelliet Giove-B gelanceerd. Deze satelliet moet de technologie testen om de Europese tegenhanger van het Amerikaanse GPS, Galileo, op te zetten.

De Nederlandse overheid heeft al verschillende toepassingen bedacht voor Galileo. Zo zou het kunnen dienen om rekeningrijden mogelijk te maken.

Over dit onderwerp organiseert het Nationaal Ruimtevaart Museum een speciale avondvoorstelling op donderdag 4 september in de Theaterzaal van de Aviodrome op de luchthaven Lelystad. De lezing zal worden gehouden door ir. Frank Wokke van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium.

De voorstelling “Rekeningrijden vanuit de ruimte: Galileo berekent!� begint op donderdag 4 september om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Kaarten kunnen uitsluitend aan de zaal worden gekocht. De toegangsprijs is € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Vrienden van het NRM hebben op vertoon van hun pasje toegang voor € 2,50. Meer informatie is te vinden op www.nationaalruimtevaartmuseum.nl.
Provincie:
Tag(s):