maandag, 17. maart 2008 - 8:54

René Dijkgraaf wint lustrumeditie Winkler Prins Dictee

Veendam

René Dijkgraaf uit Harderwijk is vrijdagavond winnaar geworden van het Winkler Prins Dictee, dat dit jaar voor de vijftiende maal werd gehouden door de Lionsclub Veendam.

De man die meedoet aan vrijwel alle dicteewedstrijden in ons land maakte vijf taalfouten en daarmee was hij met afstand de beste van de 140 deelnemers. Hij ontving in de aula van scholengemeenschap Winkler Prins het bronzen borstbeeld van Anthony Winkler Prins.

Erik Nijsten uit Veendam werd tweede (11 fout) en derde werd het Veendammer raadslid Tineke Wigchering-van Delden (13 fout). De teamwedstrijd werd evenals vorig jaar een prooi voor serviceclub Kiwanis uit Veendam. Met een gemiddelde van 21,2 fout eindigden Eric Nijsten, Alain Spelde, Reinder Trip, André Oldenziel en Wim Thiewes nipt voor Avebe (23,2) en de ploeg van bestuurlijk Veendam (24,8).

Lorena Jonker van de Mgr. Bekkersschool was vrijdagmiddag de beste deelnemer aan het Winkler Prins Junior Dictee voor de twee hoogste groepen uit het basisonderwijs. Zij maakte zeven taalfouten en was daarmee ook de beste leerling van groep 8.
In de categorie ‘groep 7’ werd Piet Wiersma van de Westerschool de nummer één. Hij maakte één foutje meer. In beide gevallen ging de Westerschool uit Wildervank er met de eerste prijs vandoor in de teamwedstrijd.

Thema van het vijftiende dictee was de Olympische Spelen.
Provincie:
Tag(s):