woensdag, 27. augustus 2008 - 18:28

René Froger bezoekt IJburg Angels

Amsterdam

Zes rolstoelgebonden, verstandelijk gehandicapte meiden en hun families hadden een droom: een eigen huis voor de meiden. Regisseur Claudia Tellegen volgde de ouders die hun eigen verantwoordelijkheid namen en zelf de zorg regelden voor hun meervoudig gehandicapte dochters.

Acht jaar hebben ze erover gedaan, maar in november 2007 was het dan zo ver. De zes meiden betrokken ieder hun eigen kamer in hun gezamelijke huis op IJbrug. En de ' IJburg Angels' waren een feit. Woensdag 27 augustus kwam niemand minder dan René Froger de meiden geluk wensen met het realiseren van hun grootste wens een eigen plekje tussen de gewone Amsterdammers.

De NCRV registreerde de strijdt van de ouders en de meiden die leidden tot de totstandkoming van dit huis en zend dit uit in twee afleveringen van NCRV Dokument. Speciaal voor de Angels bracht René zijn grote hit 'Een eigen huis' ten gehore.

Froger is zelf momenteel druk bezig met een docusoap waarbij het gezin Froger een maand lang van een bijstandsuitkering moet rondkomen. En dat valt volgens de zanger best mee. Na het bezoek stapte hij dan ook lachend in de oude Opel Astra station waar hij deze maand mee naar zijn werk rijdt.
Categorie:
Tag(s):