zaterdag, 21. juni 2008 - 21:33

Renkumse voetbalclubs naar toernooi in Dachau

Vier jeugdelftallen van drie Renkumse Voetbalverenigingen zijn vrijdag 20 juni 2008 vroeg vertrokken voor een internationaal voetbaltoernooi in Dachau (D). De Stadt Dachau heeft jeugdelftallen van de voetbalverenigingen uit gemeente Renkum uitgenodigd deel te nemen aan het Voetbaltoernooi 2008, dat wordt gehouden van 20 juni t/m 22 juni.

De Renkumse afvaardiging bestaat uit het B1 van OVC 85, RVW en DUNO en het A1 van RVW. De Ren-kumse teams nemen het op tegen de jeugdelftallen van ASV Dachau, TSV Dachau 1865 en FC Bayern München uit Duitsland, SV Donau Klagenfurt uit Oostenrijk en Calcio Fondi uit Italië. Na een welkomstfeest op vrijdagavond staat de spelers zaterdag vanaf 9.00 uur een pittig toernooi te wachten, dat ’s avonds wordt afgesloten met een feest.

Zondagmorgen brengen alle spelers en hun begeleiders een bezoek aan het concentratiekamp in Dachau.

Wethouder Peek van Sport en Cultuur heeft de teams en hun begeleiders vrijdagochtend uitgezwaaid en veel succes gewenst voor deze bijzondere krachtmeting. Hij heeft hen daarbij de gemeentevlag meegegeven. De wethouder werd daarbij geassisteerd door de loco-burgemeester van Dachau, de heer Claus Weber. De heer Weber is in de gemeente vanwege de internationale tentoonstelling ‘Namen in plaats van nummers’ over het Kamp Dachau die op vrijdag 20 juni 2008 geopend wordt.

De gemeenten/steden Renkum (Nederland), Tervuren (België) en Dachau (Duitsland) zijn in 2005 een culturele vriendschapsband aangegaan. Door samenwerking willen zij een bijdrage leveren aan de verstandhouding tussen de volkeren, het in stand houden van de vrede en de ontwikkeling van een Europese identiteit. In 2007 hebben gemeente Renkum en Stadt Dachau uitgesproken dat initiatieven gericht op uitwisseling tussen jongeren bijzondere aandacht verdienen.

Het Dorenweerdcollege uit Doorwerth en het Josef Effner Gymnasium uit Dachau onderzoeken de mogelijkheden voor uitwisseling tussen beide scholen. Ook in-ternationale sportactiviteiten voor de jeugd zijn een welkome aanvulling op de culturele vriendschapsband.
Provincie:
Tag(s):