maandag, 19. mei 2008 - 16:10

Rens Blom opent nieuwe trainingsruimte bij CIRO Horn

Horn

Rens Blom heeft afgelopen zaterdag in Horn een nieuwe trainingruimte in het Centrum voor Integrale Revalidatie Orgaanfalen (CIRO) geopend. Hij deed dit tijdens de 19e beweegdag voor mensen met een chronische aandoening. Zo’n 350 mensen deden dit jaar mee aan de beweegdag in Horn. Voor Ciro Horn was de beweegdag een geschikte gelegenheid om deelnemers kennis te laten maken met de instelling.

Wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom was niet alleen aanwezig om de nieuwe trainingsruimte te openen, maar stak de deelnemers tijdens een toespraak ook nog een hart onder de riem. Al geruime tijd kampt Blom met een chronische achillespeesblessure en weet hij alles van de moeilijke periode van revalideren. Rens Blom:� Mij werd gezegd dat ik mijn sport waarschijnlijk nooit meer zou kunnen beoefenen. Maar dankzij een goed begeleidingsteam en goede trainingsfaciliteiten heb ik de revalidatie doorgezet. Gedurende deze periode heb ik mijn doelen voortdurend moeten bijstellen, terwijl topsport mijn leven is.�

De nieuwe trainingsruimte is voorzien van geavanceerde fitnessapparatuur en wordt gebruikt door revalidanten om hun trainingsprogramma in het kader van hun behandeling af te werken.

Waar CIRO Horn voorheen was gespecialiseerd in longfalen, biedt het nu ook behandeling en revalidatie voor mensen met andere chronische aandoeningen, zoals hartfalen. De nadruk bij de behandeling en revalidatie ligt op het vergroten van de zelfstandigheid en deelname aan de maatschappij. Deze multidisciplinaire aanpak is mogelijk door de diverse specialismen die CIRO Horn in huis heeft. De zorginstelling werkt reeds jaren intensief samen met het Academisch Ziekenhuis Maastricht (azM) en de Universiteit Maastricht (UM), o.m. op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast werkt CIRO Horn op het gebied van niet-klinische (long)revalidatie samen met het Academisch Ziekenhuis Maastricht, het St. Jans Gasthuis in Weert, Máxima Medisch Centrum in Veldhoven, St. Annaziekenhuis in Geldrop en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.
Provincie:
Tag(s):