vrijdag, 4. juli 2008 - 14:05

Reuzencondoom de lucht in tijdens Vierdaagse

Nijmegen

Op 15 en 16 juli zal tijdens de Vierdaagse de grootste condoom ter wereld boven Nijmegen te zien zijn. De luchtballon wordt door de GGD Regio Nijmegen ingezet in het kader van de SOA-bestrijding. Om extra aandacht te geven aan het onderwerp gaan COC-voorzitter Peter van Loon en de Wijchense wethouder Volksgezondheid Erick Loermans op roze woensdag mee de lucht in.

Tijdens de Vierdaagseweek zal in de regio Nijmegen regelmatig de grote roze Vrij Veilig-luchtballon van de GGD te zien zijn. Op dinsdagavond 15 juli neemt de ballon deel aan de luchtballonnentocht vanaf de Lentse kade en op woensdagavond 16 juli trekt de ballon - als de windrichting het toelaat - richting Waalkade. Deze plek staat vanaf de middag in het teken van de roze woensdag: de 'gayhappening' die op voorgaande jaren plaatsvond in de Van Welderenstraat.

Vanaf 12.00 uur zal de GGD in het Waalpark van de Valkhof Affaire aanwezig zijn met een roze camper, van waaruit hepatitis-B vaccinaties en SOA-testen worden aangeboden. De vaccinaties en testen richten zich op de 'MSM'-doelgroep: mannen die seks hebben met mannen. Daarnaast kan iedereen bij de stand terecht voor vragen over SOA's of voor informatie over het doen van een (anonieme) SOA-test.
Provincie:
Tag(s):