donderdag, 1. mei 2008 - 13:02

Ricus van de Coevering 'Schrijver van Nu' met Peelroman

Roermond

De roman Sneeuweieren van Ricus van de Coevering wordt uitverkoren voor de reeks 'Schrijvers van Nu', de langstlopende literaire reeks in het Nederlands taalgebied, zo maakte de grootste boekenclub van Nederland en Vlaanderen bekend.

Ricus van de Coevering (1974) werd geboren in Noord-Brabant. Zijn veelbesproken debuutroman Sneeuweieren speelt op een boerderij op de grens van Noord-Brabant en Limburg en geeft een authentiek en beklemmend beeld van deze streek, maar behandelt ook alle grote thema’s uit de literatuur. Afgelopen week was de roman al het boek van de week van radio 1-Limburg.

"Van de Coevering heeft een uitzonderlijk sterke roman geschreven. Elke zin in Sneeuweieren is de moeite van het lezen waard vanwege de bijzondere formulering en de perfecte plaats in de opbouw van dit prachtige en pakkende verhaal," aldus de unanieme jury van ECI.

'Schrijvers van Nu' geeft een overzicht van aanstormend talent in de Nederlandstalige literatuur sinds het derde kwartaal van de vorige eeuw. Romans van onder anderen A.f.th., Bernlef, Jeroen Brouwers, Arnon Grunberg, Kristien Hemmerechts, Arthur Japin, Cees Nooteboom en Dimitri Verhulst gingen de roman van Ricus van de Coevering voor.

In de loop van 2008 zal Sneeuweieren aan bijna 1 miljoen leden in Nederland en Vlaanderen worden aangeboden als het debuut van dé Schrijver van Nu.

"Ik heb jaren aan Sneeuweieren gewerkt en veel en mooie recensies gekregen. Het is natuurlijk prachtig dat het verhaal nu op deze manier wordt bekroond," aldus Ricus van de Coevering.
Provincie:
Tag(s):