vrijdag, 25. juli 2008 - 22:59

Rijbewijzen beginnend bestuurder ingevorderd

zwijndrecht

De politie heeft afgelopen nacht de rijbewijzen van een beginnend bestuurder en van een bestuurder van een bromfiets ingevorderd.

De politie heeft op vrijdagmorgen 25 juli omstreeks 06.25 uur ’s ochtends een 25-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in de Hyacintstraat. De politie had via de collega’s van Rotterdam-Rijnmond doorgekregen dat de automobilist mogelijk onder invloed van alcohol auto reed. De agenten in Zuid-Holland-Zuid traceerden het voertuig naar aanleiding van het kenteken en lieten hem blazen. De beginnend bestuurder voor wie een maximum promillage geldt van 0,2 promille blies 0,9 promille. Ook bleek de jongeman eerder al gesnapt te zijn voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.

Het rijbewijs van een 23-jarige jongeman uit Hendrik-Ido-Ambacht is ingevorderd wegens rijden onder invloed op een bromfiets. Surveillerende agenten zagen de bromfietser rijden op de Anthoniuslaan waar hij met hoge snelheid reed. Hij reed twee keer door rood waarop de agenten hem op de Hendrik Ydenweg een stopteken gaven. De 23-jarige stond bij het aanspreken onvast op zijn benen en rook naar drank. Hij moest blazen en blies 1,1 promille. Gezien de gevaarsetting op de weg, recidive en een te hoog alcoholpromillage werd het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):