vrijdag, 9. mei 2008 - 0:29

Rijkaard en Barca uit elkaar

(Elfvoetbal) Frank Rijkaard is na dit seizoen trainer af bij FC Barcelona. Het bestuur van de grootmacht uit Spanje beraadde zich donderdag over de positie van de Nederlander, die voor het tweede opeenvolgende jaar geen noemenswaardige prijzen wist te pakken. Voorzitter Joan Laporta maakte daarna de scheiding tussen Rijkaard en Barcelona bekend.

Rijkaard kende in zijn vijf jaar durende verblijf als trainer grote successen met de club. Zo won hij onder meer twee landstitels, de Champions League en Spaanse Supercup. De laatste jaren kwam de klad er bij Barcelona in. Nadat Barcelona vorig seizoen de titel al aan grote concurrent Real Madrid moest laten, kon het ook dit seizoen geen vuist maken in de nationale competitie. Voorronde Champions League is dit seizoen het hoogst haalbare voor Barcelona, dat nog wel wist door te dringen tot de halve eindstrijd van het miljoenenbal, maar in Manchester United haar meerdere moest erkennen.

Oud-speler Josep Guardiola zal komend seizoen proberen Barcelona opnieuw naar grote hoogten te stuwen. Voor Rijkaard, die overigens nog een contract had voor een jaar, gloort eveneens een nieuw hoofdstuk als trainer. Chelsea heeft naar verluid verregaande interesse in Rijkaard, die bij een definitieve bezegeling van eventuele contracten voor een hereniging staat met Henk ten Cate. Met de oud-trainer van Ajax aan zijn zijde vierde Rijkaard zijn grootste successen in dienst van Barcelona.

Het door het bestuur van FC Barcelona aangekondigde vertrek van trainer Frank Rijkaard maakt ook een einde aan het verblijf van assistent Johan Neeskens bij de club.

De oud-speler van FC Barcelona was na het vertrek van Henk ten Cate naar Ajax (2006) door Rijkaard aangetrokken als nieuwe rechterhand. Neeskens, die in Barcelona door zijn dienstjaren als speler op handen wordt gedragen, wist samen met Rijkaard de succesvolle periode van de Catalaanse grootmacht echter geen vervolg te geven.
Categorie:
Tag(s):