maandag, 1. september 2008 - 11:30

Rijkswaterstaat besteedt onderhoud schepen Europees aan

Den Haag

Rijkswaterstaat zet het onderhoud van de gehele vloot via een Europese aanbesteding op de markt. De vloot – ruim honderd meetschepen, patrouilleschepen, betonningsvaartuigen en inspectievaartuigen – wordt sinds 1 januari 2007 centraal beheerd. Daardoor kan het onderhoud efficiënt worden aanbesteed.

Zoveel mogelijk werk wordt bij de markt neergelegd, zoals het regulier onderhoud, de reparaties, de storingsdienst, het onderhoud van de motoren en de inkoop van scheepsbenodigdheden. De aanbesteding leidt tot contracten met één of meerdere marktpartijen. Naast prijs zal ook kwaliteit een rol spelen bij de keuze van de marktpartijen. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

Tijdens de dag van inlichtingen op woensdag 10 september 2008 geeft Rijkswaterstaat in Utrecht een toelichting op de Europese Aanbesteding. In twaalf verschillende havens kunnen de marktpartijen van 15 tot en met 20 september 2008 de schepen bezichtigen. Begin december wordt bekend aan wie de contracten worden gegund.
Categorie:
Tag(s):