vrijdag, 11. april 2008 - 9:00

Rijkswaterstaat start bediening sluizen op afstand na de zomer

Zeeland

Rijkswaterstaat Zeeland heeft besloten de bediening op afstand van vier kleinere sluizen uit te stellen tot na de drukke zomerperiode. Het gaat hierbij om de bediening van de Zandkreeksluis, Roompotsluis, Grevelingensluis en de Bergsediepsluis.

Pinksteren 2008, de oorspronkelijke startdatum van bedienen op afstand en tevens 24 uurs bediening, komt in het gedrang door een nieuwe manier van aanbesteden. Dit vergt een andere manier van werken waarbij blijkt dat zowel Rijkswaterstaat als betrokken marktpartijen extra tijd nodig hebben om de geëiste kwaliteit te waarborgen.

Daarnaast wil Rijkswaterstaat niet in het drukke zomerseizoen overgaan tot bediening op afstand van juist deze sluizen die veel aanbod van recreatievaart hebben.

Tevens is er door deze beslissing meer gelegenheid om tijdens de zomermaanden langdurig te testen en om de medewerkers nog beter met het systeem kennis te laten maken.

Daarom heeft Rijkswaterstaat besloten om de start van de bediening op afstand, en de 24 uurs bediening, vanuit het ir. J.W. Topshuis op Neeltje Jans ‘over de zomerdrukte heen te tillen’. Een exacte startdatum voor bedienen op afstand is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):