maandag, 9. juni 2008 - 15:31

Rijkswaterstaat zoekt foto's van overstromingen

Maastricht

Het Consortium Grensmaas en Rijkswaterstaat Maaswerken zijn op zoek naar foto's, die bewoners van de Grensmaasdorpen tussen Maastricht en Roosteren zelf hebben gemaakt tijdens de overstromingen in 1993 en 1995. De mooiste, ontroerendste en meest sprekende foto's krijgen een plek in een uitgave over de hoogwaterbescherming in Zuid-Limburg, dat dit najaar verschijnt.

Het gratis boekje maakt deel uit van een drieluik. Eerder verscheen al een boekje over de nieuwe natuurontwikkeling langs de Grensmaas. In 2009 verschijnt het laatste deel dat helemaal in het teken staat van de ontgrindingen tussen Maastricht en Roosteren. Die drie onderwerpen corresponderen met de drie doelstellingen van het Grensmaasproject: rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en ontgrindingen. 
 


In de uitgave komen bewoners van het Grensmaasgebied aan het woord die in 1993 en 1995 geconfronteerd zijn met het hoogwater dat in Limburg duizenden woningen blank zette. Bovendien geeft het boekje tekst en uitleg over hoe het Grensmaasproject zorgt voor een betere bescherming tegen overstromingen. 

Provincie:
Tag(s):