donderdag, 20. november 2008 - 10:00

Rijksweg 7 afgesloten vanaf 29 november

Sneek

De rijksweg 7 bij Sneek is zaterdag 29 november van 18.00 uur tot zondag 30 november 18.00 uur afgesloten voor het verkeer tussen afslag 20 ( Hemmen A7) en kruispunt Houkesloot. Reden voor de afsluiting is het transport en de plaatsing van de houten brug Akkerwinde vanaf 21.00 uur op zaterdag 29 november.

Afsluiting van de rijksweg is noodzakelijk voor deze grote plaatsingsoperatie, omdat het transport van de brug bijna de hele breedte van de weg in beslag neemt. Waait het harder dan windkracht 4 of is het glad dan wordt de plaatsing uitgesteld naar de nacht van zondag op maandag.

Voor de bewoners van de wijken Tinga, Duinterpen en Lemmerweg Oost/West betekent het transport en de plaatsing dat zij gedurende een aantal uren zullen moeten omrijden via het centrum of de Lemmerweg van en naar hun wijk. Hierover wordt in deze wijken huis-aan-huis een brief bezorgd. De provincie doet er alles aan om de overlast te beperken.

Verkeer vanuit Tinga en Duinterpen richting centrum (en vice versa) blijft wel mogelijk. In de wijk Tinga wordt ter hoogte van (de nog aan te leggen aansluiting van de) Koningsspil een tijdelijke weg aangelegd met rijplaten, zodat de wijk bereikbaar blijft voor hulpdiensten. De fietstunnels bij de Lemmerweg en de Molenkrite zijn open en bereikbaar.
Provincie:
Tag(s):