maandag, 12. mei 2008 - 11:41

Ringenturner Yuri van Gelder Europees kampioen

Ringenturner en lid van de Defensie Topsportselectie Yuri van Gelder is zondag 11 mei in het Zwitserse Lausanne voor de tweede keer in zijn sportieve carrière kampioen van Europa geworden. In de finale scoorde de sergeant van de landmacht 16.500 punten. Dit heeft Defensie laten weten.

Van Gelder troefde in de eindstrijd zijn concurrent, de Bulgaar Jordan Jovtsjev af. Deze finishte met 16.200 punten als tweede. Het brons met 16.050 punten kwam in handen van de Fransman Danny Rodriques.

De nieuwe Europees kampioen verklaarde in Lausanne zenuwachtig geweest te zijn. “Vandaar dat ik een beetje aan het shaken was in de ringen. Maar ik voelde me wel supersterk. Na mijn oefening dacht ik: als er iemand overheen komt, baal ik echt. Ik had een hoger cijfer kunnen halen.� Van Gelder’s puntentotaal van 16.500 bleek echter voldoende voor zijn tweede Europese titel. De eerste pakte hij in 2005 in Debrecen.

De militair van de genie zei zijn Europese titel tevens als een soort revanche te zien voor het wereldkampioenschap vorig jaar in Amsterdam, waar hij tweede werd. Maar ook een beetje voor het missen van de Olympische Spelen, komende zomer in Beijing. “Hier heb ik iets recht kunnen zetten. Ik wilde toch laten zien wie ik ben.�
Categorie:
Tag(s):