donderdag, 20. november 2008 - 18:40

'Ripdeal verstoord door koerier'

Weesp

Een koerier heeft donderdagochtend in Weesp tijdens zijn werkzaamheden mogelijk een ripdeal verstoord. Dit zegt de politie Gooi- en Vechtstreek.

De 42-jarige koerier moest rond 11.30 uur iets afleveren in een pand aan de Bloemendalerweg. De koerier werd daar bedreigd door een man met een vuurwapen en werd gedwongen een ander pand binnen te gaan waar hij op de grond moest gaan liggen. Op de grond zag hij twee mannen liggen die geboeid waren. Hierna vluchtte de man met het vuurwapen in een groene Mercedes bus. In de bus zat een andere man, die een bivakmuts droeg, achter het stuur.

De koerierzette de achtervolging in, die door de politie werd overgenomen. Toen het pand opnieuw betreden werd, waren de twee mannen die daar eerder vastgebonden lagen, verdwenen. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld, maar geen personen meer aangetroffen. In het pand werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De politie vermoedt dat er een ripdeal gaande was. Zij heeft een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):