dinsdag, 27. mei 2008 - 16:01

Robben stevent af op basisplaats

(Elfvoetbal) Mario Melchiot of Khalid Boulahrouz hoort vanavond of zijn EK-droom uiteen spat. Dan maakt Marco van Basten zijn derde afvaller voor het toernooi bekend. Hoewel het lijkt dat Melchiot zijn koffers alvast kan pakken, was de bondscoach tijdens de persconferentie niet helemaal eenduidig.

"Mario is fit. Wanneer we bekend maken dat -ie meegaat? Vanavond", trapte Van Basten in de strikvraag van NOS-verslaggever Bert Maalderink. De trainer herstelde zich meteen. "Ik bedoel dat we vanavond de derde afvaller aankondigen", aldus Van Basten.

De bondscoach deed vervolgens ook weinig om de basisopstelling tegen Denemarken te verbloemen. Het lijkt erop, dat Oranje met de in zijn ogen sterkste elf gaan spelen: Edwin van der Sar, André Ooijer, Johnny Heitinga, Wilfred Bouma, Giovanni van Bronckhorst, Demy de Zeeuw, Orlando Engelaar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en Ruud van Nistelrooij.

Ondanks dat er gezien de 3-0 overwinning op de Oekraïne eigenlijk niets veranderd hoeft te worden, wijzigt de formatie toch op vier plaatsen. Dat alles heeft te maken met de rentrees van de beoogde basisspelers Van der Sar, Sneijder en Van Nistelrooij. Robben krijgt bij de voorlopige afwezigheid van Robin van Persie in ieder geval één keer de kans zich te bewijzen. "Arjen heeft in Spanje een goede serie van acht of negen duels gemaakt. Hij maakt een prima indruk en de kans is groot dat hij tegen de Denen gaat beginnen. Maar vergeet niet dat de concurrentie voor die positie groot is."

Verder zal het elftal dat de oekraïners versloeg niet veranderen. "Wat goed is, hoeven wij niet te wisselen", verklapte Van Basten. Daardoor lijken de basisplaatsen voor Bouma, Engelaar, De Zeeuw en Van der Vaart onomstreden. Kuijt, Afellay en Huntelaar moeten ondanks hun goede optredens een stapje terug doen.
Categorie:
Tag(s):