woensdag, 17. september 2008 - 21:37

Robert Doornbos gaat A1 Grand Prix rijden

Robert Doornbos gaat A1 Grand Prix rijden. De 26-jarige Rotterdam gaat de wedstrijden voor A1 Team Nederland om en om rijden samen met Jeroen Bleekemolen, die vorig jaar ook al voor het team in actie kwam.

Het is voor het eerst dat het team ervoor kiest om met twee coureurs de strijd aan te gaan met de andere landen. Met kersvers Porsche Supercup kampioen Bleekemolen en voormalig F1-coureur Doornbos heeft A1 Team Nederland een kwalitatief hoog rijdersduo in huis gehaald, dat kan schermen met uitstekende resultaten op het hoogste niveau. Zij zullen in het 20 races tellende seizoen alles uit de oranje A1GP Powered by Ferrari halen om zo te proberen de World Cup of Motorsport naar Nederland te halen.

Wat betreft de verdeling van races tussen beide coureurs zal het om en om zijn, net als A1 Team Frankrijk in het eerste A1GP seizoen. Jeroen neemt de openingsrace op Zandvoort voor zijn rekening, waarna Robert zijn debuut maakt in het Chinese Chengdu.

Robert Doornbos: "Dit is een harstikke mooie gelegenheid die zich nu voordoet. Ik doe er altijd alles aan om op het hoogste niveau in de autosport actief te zijn en mij op deze manier scherp en paraat te houden. A1GP past, zeker met de introductie van Ferrari, perfect daarin. Als er zich dan eventuele mooie kansen in Indycar of F1 voordoen, dan ben ik in een positie om die meteen te benutten. Daarnaast vind ik het heel bijzonder om voor je land uit te komen. Het is apart dat je als land punten scoort, niet als rijder. Ik denk en hoop dat Jeroen op Zandvoort een goede start maakt en voor mij een mooi uitgangspunt in China creeërt, waar ik voor Red Bull Racing mijn beste Formule 1 race heb gereden."

Jeroen Bleekemolen: "Ik ben ontzettend blij dat ik na mijn eerste contact met A1GP en A1 Team Nederland altijd betrokken ben gebleven en nu ook de nieuwe fase ‘A1GP Powered by Ferrari’ mee kan maken. Betere auto’s, betere banden, aanpassing in de reglementen. Het biedt ons denk ik weer een grotere kans optimaal te presteren. Na de test van vorige week ben ik enorm gemotiveerd en ik zie geen enkele reden waarom wij ons niet in het titelgevecht kunnen mengen komend seizoen. Ik ben dit jaar in de winning mood met de Le Mans overwinning en de Porsche Supercup titel en ik hoop dat ook mee te kunnen nemen naar A1GP. Ook ik heb veel vertrouwen in de combinatie met Robert en ben ervan overtuigd dat wij het beste in elkaar naar boven zullen halen."

Seatholder Jan Lammers: "Zonder andere coureurs te kort te doen denk ik dat we met onze keus voor Robert en Jeroen echt een prachtig rijdersteam hebben. We hebben ook getracht te luisteren naar de wensen en voorkeuren van het publiek. De resultaten van zowel Robert als Jeroen spreken echter voor zich. Robert is natuurlijk gezegend door de magie van de Formule 1 en heeft ook in Champcar uitstekend gepresteerd en Jeroen heeft zowel binnen A1GP als daarbuiten veel laten zien. Met de ervaring van Jeroen in A1GP en de prestaties van Robert moeten beiden in staat zijn om mooie resultaten neer te zetten. We hebben daarnaast ook op belangrijke posities binnen ons team nieuwe mensen ingezet en het goede gevoel was direct al na de eerste test volop aanwezig. Ik wil de kracht er nu niet uithalen met stoere uitspraken, maar ik kan in alle oprechtheid wel zeggen dat we het jaar vol ambitie en vertrouwen beginnen. Wat betreft de Rookie positie bij ons team zijn de onderhandelingen nog in volle gang, binnenkort zullen we daar meer over bekend kunnen maken.�

Het seizoen gaat 5 oktober aanstaande van start op Circuit Park Zandvoort, dat voor de derde achtereenvolgende keer gastheer is van de openingsrace van de A1 Grand Prix. Jeroen Bleekemolen zal daar gaan proberen de Nederlandse eer succesvol te verdedigen. Alle kwalificaties en races worden live uitgezonden op RTL7.
Categorie:
Tag(s):