maandag, 2. juni 2008 - 20:49

ROC Flevoland reikt ervaringscertificaten uit

Almere

Sinds enkele weken voert het Ministerie van OC&W de publiekscampagne ‘Weet waar je staat, vraag je ervaringscertificaat.’ ROC Flevoland is dit schooljaar erkend als EVC-aanbieder. Op vrijdag 6 juni a.s. worden zelfs de eerste diploma’s uitgereikt.

Het ervaringscertificaat (EVC) is een waardering van wat mensen in de praktijk hebben geleerd. Vaak zijn mensen gegroeid en werken daardoor op een hoger niveau dan de diploma’s die zij hebben.

Een EVC procedure zorgt ervoor dat in drie maanden wordt getoetst of iemand functioneert op het niveau van een beroepsopleiding aan het mbo of hbo. Hiervoor worden ervaringscertificaten uitgereikt. Wat nog ontbreekt, kan via een verkort opleidingstraject worden behaald.

Het is zelfs mogelijk dat deelnemers volledig gediplomeerd worden. Van de negen deelnemers aan de eerste EVC-trajecten die zijn uitgevoerd door ROC Flevoland zijn er vier die een diploma krijgen.

Op vrijdag 6 juni a.s. worden de diploma’s feestelijk uitgereikt: drie deelnemers behalen dan het diploma secretarieel medewerker en telefoniste-receptioniste. Ook neemt de heer M. Cortinas zijn diploma helpende Zorg & Welzijn in ontvangst. Hij is werkzaam bij een zorginstelling: ‘Ik had nooit gedacht dat ik zonder een beroepsopleiding te doen mijn diploma zou halen. Dit is echt geweldig, want ik heb nu ook een baan bij een zorginstelling!’

Voor ROC Flevoland zijn het de eerste EVC deelnemers. Daarom krijgt deze uitreiking extra aandacht. Elke deelnemer krijgt een ‘promotor’ toegewezen. Als promotor zullen onder andere optreden: Gerrit Vreugdenhil, lid van het College van Bestuur van ROC Flevoland en Mariët Heestermans, projectleider Flevotalent.

Feest eerste ervaringscertificaten ROC Flevoland
Datum: vrijdag 6 juni, 15.00 uur
Plaats: gebouw Cantate, Louis Armstrongweg 36 in Almere
Provincie:
Tag(s):