vrijdag, 5. december 2008 - 20:44

ROC trakteert Amsterdam kerstbomen

Amsterdam

Het ROC van Amsterdam biedt de inwoners van de stad een feestelijk cadeautje aan. Vanaf 10 december zijn voor de Stopera, aan de Amstel, acht metershoge kerstbomen te bewonderen. Kunstwerken die gemaakt zijn door leerlingen van het ROC van Amsterdam in samenwerking met kunstenaar Peter Doeswijk. Op woensdag 10 december opent Els Iping, stadsdeelvoorzitter Centrum om 16.25 uur de tentoonstelling.

De bomen zijn echte kunstwerken die door leerlingen van verschillende studierichtingen bedacht zijn en ter plaatse zelf gemaakt worden in samenwerking met kunstenaar Peter Doeswijk. Leerlingen van diverse opleidingsrichtingen bedenken per boom een uniek thema. Elke boom heeft als doel de opleiding te symboliseren. Op deze manier laat het ROC van Amsterdam zien dat het haar leerlingen een Podium voor Talent biedt en een binding heeft met de stad Amsterdam.
Het stadsdeel Centrum en de bedrijven Opmeer Drukkerij en Reclamebureau Beautifull Minds (Bureau voor Design en Strategie) sponsoren het project.

Op 8 en 9 december tuigen mbo-studenten hun bomen op vanaf een hoogwerker. De bomen zijn te bewonderen van 10 december 2008 t/m 20 januari 2009.

Op 10 december worden de bomen muzikaal opgeluisterd door leerlingen van de theaterafdeling Kunst & Cultuur. Voor het passerende publiek brengen zij vanaf 16.30 uur enkele kerstliederen ten gehore bij de bomen.
Provincie:
Tag(s):