dinsdag, 17. juni 2008 - 14:40

Rock versus hiphopfeest voor Kika

Almere

Op vrijdag 20 juni vindt in Poppodium De Meester, Almere Stad, een ‘Rock versus Hiphop’ feest plaats voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. De organisatie is in handen van een groep leerlingen van het Buitenhoutcollege. De opbrengsten van die avond gaan naar stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Beloond idee
Een groep leerlingen van het Buitenhoutcollege bedacht het feest als reactie op de ideeënveiling van de gemeente Almere, om iets speciaals te organiseren voor jongeren uit Almere Buiten. De leerlingen wonnen hiermee een cheque ter waarde van € 2500.

Onder begeleiding van Sanne Priem, coach van de gemeente, werd het feest vervolgens uitgewerkt: ‘Er was aanvankelijk enige discussie over het soort muziek, vandaar ook dat gekozen is voor een ontmoeting van beide stijlen. Dat alle opbrengsten naar een goed doel moesten gaan, daar was iedereen het over eens. In dit geval hebben de jongeren gekozen voor KiKa.’

Rock, hip-hop, r&b en latin
Het feest is bedoeld voor alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar die van rock, hiphop, r&b of latin muziek houden. De entree is één euro, wat direct naar KiKa toegaat. Maar meer geld geven mag uiteraard ook, voor Kika.

Het feest vindt overigens uiteindelijk niet plaats in Almere Buiten, maar in de stad. Sanne Priem: ‘Er was simpelweg te weinig tijd om het feest nog vóór de zomervakantie in Almere Buiten te organiseren. Wel gaan we flink flyeren in Almere Buiten en hopen zo natuurlijk dat er veel jongeren uit dit stadsdeel komen.’

Programma
Op 20 juni gaan de deuren om 20.00 uur open. De line-up van de avond bestaat uit brassband The Originals, DJ Final - E -, Rockcoverband Yellowdogs en de welbekende DJ Original. Om 01.00 uur is het feest afgelopen.
Provincie:
Tag(s):