dinsdag, 19. augustus 2008 - 18:39

Rodahal wordt Limburgs podium voor blaasmuziek

Kerkrade

“De Rodahal wordt hèt Limburgs podium voor de blaasmuziek�. Deze ambitie sprak wethouder Will Terpstra van de gemeente Kerkrade uit. Een eerste belangrijke stap hiertoe is de intentieovereenkomst tussen de gemeente en huurder Brand Bierbrouwerij B.V. over de exploitatie van de Rodahal die vandaag in het raadhuis van Kerkrade is ondertekend.

De gemeente Kerkrade wil dat de Rodahal de reputatie van weleer terugkrijgt, zoals in de tijd van het Schlagerfestival, toen de Rodahal landelijk bekend was. Dit past ook bij een hal van dit formaat die wat betreft grootte (3000 bezoekers) uniek is in Limburg.

Exploitant Rodahal B.V. (Van Melick Quality Catering) kan zich helemaal vinden in de ambities van de gemeente om de hal regionaal, euregionaal en nationaal op de kaart te zetten. Hiervoor moeten er weer nationale evenementen naar de Rodahal gehaald worden, maar ook grote congressen en sportevenementen. De nadruk blijft evenwel liggen op de muziek. Akoestisch wordt de hal zodanig ingericht dat er allerlei soorten concerten kunnen plaatsvinden.

In totaal heeft de gemeente 12,2 miljoen euro beschikbaar voor de renovatie. Hierbij is ook rekening gehouden met de 2,5 miljoen euro die de provincie heeft toegezegd.
Provincie:
Tag(s):