dinsdag, 17. juni 2008 - 20:14

Roelof van Echten College bijt op houtje voor Malawi

Hoogeveen

Het Roelof van Echten College in Hoogeveen houdt op maandag 23 juni een fancy fair voor een goed doel. Op locatie Julianastraat staan van 16.00 tot 19.00 uur tal van activiteiten gepland om geld in te zamelen voor ontwikkelingswerk in Malawi. De fair is de slotactiviteit van een jaar lang actievoeren voor het Afrikaanse ontwikkelingsland.

Aan activiteiten geen gebrek op de fancy fair. Naast de verkoop van hartige en zoete versnaperingen, kunnen bezoekers hun auto laten wassen en meedoen aan diverse oud-Hollandse spelletjes en een workshop Dans & Rap. De fair wordt bovendien opgesierd met een optreden van de schoolband, voetbalspelen en een verloting.

De fancy fair is de slotactiviteit van een jaar lang actievoeren voor Malawi door leerlingen van het Roelof van Echten College. Schoolbreed hebben het afgelopen jaar diverse inzamelingsactiviteiten plaatsgevonden. Onder meer een tafeltennistoernooi, filmmarathon, kerstmarkt en een eetrace hebben het nodige geld opgeleverd. Tijdens de fancy fair wordt de uiteindelijke opbrengst bekend gemaakt.

Het slotstuk van de fancy fair is een veiling. Leerlingen van de Julianastraat gingen in het kader van de actie ‘Op een houtje bijten’ langs de deuren in Hoogeveen. In ruil voor een symbolisch ruilartikel, een luciferstokje, wilden ze overjarige goederen, minder goed verkochte artikelen of cadeauartikelen in ontvangst nemen. Deze worden tijdens de fancy fair geveild.

De opbrengst van de fancy fair en alle andere activiteiten van afgelopen schooljaar gaan naar de stichting Eva Demaya in Malawi. Deze stichting bestaat zes jaar en zet zich in voor een goede gezondheidszorg in de arme gebieden van Malawi. Eva Demaya heeft inmiddels een eenvoudig centrum gebouwd, waar onder meer weeskinderen voorzien worden van voedsel en dekens en waar zij helpt met het bouwen van een kleuterschool en het bieden van thuiszorg. Daarnaast behoren kinderopvang, maïsdistributie en het verstrekken van microkredieten inmiddels tot de mogelijkheden.

Het Roelof van Echten College organiseert de inzameling in samenwerking met de stichting Wilde Ganzen. De stichting steunt wereldwijd kansarme mensen die zich inzetten voor een betere toekomst van hun gemeenschap. Wilde Ganzen steunt alleen projecten waarvoor scholen, stichtingen of particulieren in Nederland fondsen werven, de zogenaamde particuliere initiatieven. Vervolgens vermeerdert zij de geworven fondsen door zeventig procent premie aan de actie toe te voegen.
Provincie:
Tag(s):