donderdag, 6. november 2008 - 15:38

Roemeense 'skimmer' aangehouden op NS-station

Almelo

Een 26-jarige man, afkomstig uit Roemenië, is donderdagmorgen 6 november op het NS station in Almelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een zogenaamd skimapparaat te hebben geplaatst in een kaartjesautomaat van de NS. Dit heeft de politie donderdag laten weten.

Donderdagmorgen 6 november om ongeveer 07.00 uur, werd gemeld dat in een kaartjesautomaat op het NS station in Almelo, een vreemd voorwerp was aangetroffen. Een vrouw had gezien dat er iets vreemds uit de automaat stak. Zij vertrouwde e.e.a. niet en personeel van de NS werd gewaarschuwd.

Politiemensen die ter plaatse kwamen, constateerden dat het hier om een zogenaamd skimapparaat ging. Een apparaat waardoor het mogelijk wordt pasgegevens te lezen van mensen die even daarvoor gepind hebben.

In de omgeving werd een man aangetroffen waarvan het vermoeden bestond dat hij het apparaatje in de automaat had geplaatst. De man gedroeg zich vreemd en kon geen plausibele verklaring geven voor zijn aanwezigheid op het station.

Hij, een 26-jarige man afkomstig uit Roemenië, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de loop van donderdag de 6e november is de 26-jarige voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets op het station is opgevallen.Vooral de vrouw die was opgevallen dat er iets vreemds in de kaartjesautomaat zat, wordt verzocht zich te melden. Dit kan bij de afdeling Almelo van de politie Twente op het nummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):