woensdag, 29. oktober 2008 - 12:46

Roemenen verdacht van dood man uit Veenedaal

Veenendaal

In het onderzoek naar de dood van een 67-jarige man uit Veenedaal heeft de politie Utrecht drie mannen uit Roemenië aangehouden. De verdachten werden door de politie in Roemenië gearresteerd. Dit heeft de politie woensdag bekend gemaakt.

De 67-jarige man werd op 31 maart dit jaar dood aangetroffen in zijn woning door een medewerker van de thuiszorg. Uit het onderzoek van de politie kwam naar voren dat de mogelijke verdachten afkomstig waren uit Roemenië. Rechercheurs van de politie Utrecht zijn naar dit land afgereisd en werkten enkele weken samen met de Roemeense politie aan een mogelijke oplossing van deze zaak.

In juli werd een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aagehouden. Deze aanhouding vond plaats in Roemenie. De politie ging verder in het onderzoek en kon in de maand oktober in Roemenie nog eens twee Roemenen aanhouden in de leeftijd van 19 en 30 jaar.

Met de aanhouding van deze mannen denkt de politie de belangrijkste verdachten in deze zaak te hebben aangehouden. Meer aanhoudingen worden echter niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):