woensdag, 5. maart 2008 - 22:30

Roermond start- en finishplaats ENECO tour

Roermond

De gemeente Roermond is dit jaar zowel start als finishplaats in het programma van de ENECO Tour 2008. Daartoe is de Stichting Roermond Demarreert opgericht. Op donderdag 21 augustus zullen de wielrenners finishen in Roermonden een dag later zal Roermond de startplaats van de etappe zijn, zo meldt de gemeente.

De ENECO Tour is een wielerwedstrijd in België en Nederland, die in 2005 werd opgericht op verzoek van de UCI bij de opstart van de UCI ProTour. Eerder was ENECO Tour ook de benaming van de Ronde van Nederland.

In 2008 maakt de gemeente een start met de campagne ‘Citybranding’, een nieuwe aanpak om de stad met name bovenregionaal te promoten. In het Citybranding programma 2008 is ook aandacht voor de ontwikkeling/opzet van nieuwe grootschalige c.q (inter)nationale events. In het kader van stadspromotie is de ENECO Tour een evenement met veel uitstraling. De etappes van de ENECO Tour komen anderhalf uur live in beeld op de nationale televisie en beelden verschijnen verder in een dertigtal landen.

Donderdag 21 augustus is aan het Stationsplein/Willem II Singel in Roermond een etappefinish, tussen 16.00 en 17.00 uur. Vrijdag 22 augustus tussen 11.30 en 12.00 uur start dan een etappe aan de Markt. Daaraan vooraf vindt het voorstellen van de renners plaats.

Rond het wielerevenement stelt de Stichting Roermond Demarreert zich een groot volksfeest voor. Stichting Roermond Demarreert verwacht een enorme publieke belangstelling. De ervaring van vorig jaar elders, zoals in Sittard, was dat een ENECO Tour-etappe in de stad 35.000 toeschouwers op de been heeft gebracht.
Provincie:
Tag(s):