zondag, 17. augustus 2008 - 15:27

Roermondenaar bedreigt agenten met mes

Roermond

Een 18-jarige man uit Roermond is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij twee agenten met een mes had bedreigd. Ook wordt hij verdacht van diefstal van een gsm.

Een agent zag dat de verdachte man omstreeks 02.30 uur betrokken was bij een klein opstootje bij een café aan het Stationsplein in Roermond. De man liep al scheldend over het plein en schopte tegen terrasmeubilair. Hierop werd hij aangesproken door de agent. De verdachte keek om, schold de agent uit en liep door. Toen hij vervolgens een geparkeerde politieauto passeerde sloeg hij met gebalde vuist tegen een zijspiegel, dat daardoor afbrak. Hierna rende de man weg.

Omdat de verdachte man een bekende was bij de politie besloten agenten naar zijn woning in Roermond te gaan. Hier troffen ze hem in een auto voor zijn woning aan. De man was nog steeds zeer agressief en de agenten probeerden hem direct aan te houden. De verdachte rende hierop de woning in, pakte een mes en bedreigde de agenten met de dood. Op dat moment kwam de moeder van de man tussen de man en de agenten in staan waardoor er een einde kwam aan deze zeer bedreigende situatie. De Roermondenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Beide agenten hebben aangifte gedaan wegens bedreiging met de dood. De man was ook in het bezit van een gsm die kort daarvoor in het eerder genoemde café aan het Stationsplein was ontvreemd. Daarom wordt hij ook verdacht van diefstal. Tevens wordt hem vernieling van een politieauto ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):