vrijdag, 11. januari 2008 - 17:28

Roermondse school start met Schoolgruiten

Roermond

Speciaal onderwijs De Spoorzoeker in Roermond is op 8 januari gestart met het project SchoolGruiten, uitgevoerd en ondersteund door de GGD Noord- en Midden-Limburg. SchoolGruiten is een landelijk programma voor basisscholen dat kinderen en ouders wil stimuleren meer groenten en fruit te eten.

De snelle toename van het aantal kinderen en volwassenen met overgewicht moet worden geremd. Het stimuleren van gezond eten is een belangrijk aandachtsgebied van de GGD Noord- en Midden- Limburg. Daarom hebben de GGD en de gemeente besloten om, in samenwerking met het landelijke Steunpunt Schoolgruiten, het project SchoolGruiten in Limburg te introduceren. SchoolGruiten staat voor Groente en Fruit eten op school en is een leuke en lekkere activiteit op basisscholen. De kinderen eten samen fruit of groente in de klas op twee vaste dagen in de week.

Het project heeft twee belangrijke uitgangspunten. Ten eerste is het belangrijk dat binnen de deelnemende klassen alle kinderen meegruiten en er geen kinderen buiten de boot vallen. Kinderen kunnen zo een voorbeeld voor elkaar zijn. Ook zou SchoolGruiten een blijvend en vast onderdeel van het schoolprogramma moeten worden. De school zou gezonde voeding op moeten nemen in haar beleid.

Landwinkel Schurenhof in Vlodrop brengt wekelijks fruit en knabbelgroenten naar de deelnemende school. Om ouders en kinderen op de andere schooldagen te stimuleren gruit mee naar school te nemen, kunnen alle kinderen van het landelijk Steunpunt een leuke en unieke gruitbox krijgen. Dat is een broodtrommel waarin ruimte is voor een stukje fruit.
Provincie:
Tag(s):