donderdag, 14. augustus 2008 - 9:40

Roermondse verdachte ontuchtzaak vandaag voorgeleid

Roermond

De 44-jarige man die wordt verdacht van ontucht met een aantal kinderen op een camping in de Heldense bossen, wordt vandaag voorgeleid bij de rechtbank in Roermond. Daar zal de rechter-commissaris worden beslissen of het voorarrest van de man wordt verlengd.

De 44-jarige man is woonachtig in de Roermondse Planetenbuurt sinds april dit jaar. Toen bij de buurtbewoners bekend werd dat de man in het verleden al eens is veroordeeld voor ontucht met jongeren, kwam de buurt in actie om de man uit hun buurt weg te krijgen. Zij verzamelden ruim 100 handtekeningen onder buurtbewoners en gingen naar de woningbouwvereniging en het gemeentehuis om hun ongenoegen kenbaar te maken. De buurt is ontzettend boos dat iemand met een pedofiel verleden in een kinderrijke buurt woont, zo liet een bewoonster weten. Burgemeester Henk van Beers liet tegenover de bewoners weten niet van de situatie van de man op de hoogte
te zijn.

Afgelopen dinsdag is de buurt nogmaals over de ontstane situatie in gesprek gegaan met de woningbouwvereniging en de burgemeester. Een woordvoerster uit de wijk laat weten dat de bewoners in ieder geval "tevreden zijn dat er naar hun verhaal wordt geluisterd." De bewoners willen in ieder geval niet dat de man terugkeert in hun buurt, mocht hij na vandaag vrijkomen.
Provincie:
Tag(s):