dinsdag, 5. augustus 2008 - 9:37

Roermondse wijk start actie tegen vermeende pedofiel

Roermond

Bewoners van de Roermondse wijk Sterrenberg hebben maandagavond handtekeningen ingezameld tegen een 44-jarige buurtbewoner. Volgens de bewoners is de man vorige week opgepakt op een camping in de Heldense bossen wegens ontucht met minderjarige kinderen. Het openbaar ministerie bevestigt dat de man is aangehouden, maar geeft verder geen commentaar.

De bewoners zijn erg boos dat deze man sinds april in de Roermondse wijk woont. Een woordvoerster uit de buurt laat weten dat er veel kinderen in de wijk wonen en dat zijn woning zelfs uitkijkt op een speeltuin. De actie van de buurtbewoners heeft inmiddels 115 steunbetuigingen opgeleverd, die vandaag aan de Woningcorporatie en burgemeester Henk van Beers van Roermond zullen worden aangeboden. Ook willen ze van de woningcorporatie een verklaring waarom de buurt niet is ingelicht over de komst van de man. Hij zou in het verleden al vaker zijn verhuisd wegens ontucht met minderjarige kinderen, volgens de buurtbewoners.

De man komt waarschijnlijk deze week vrij. De buurt staat niet in voor de mogelijke gevolgen die kunnen ontstaan, wanneer de man terugkeert naar de woning aan de Sterrenberg, aldus een woordvoerster.

Burgemeester Van Beers is bereid de verzamelde handtekeningen van de inwoners in ontvangst te nemen. Hij heeft nog geen officiële reactie gegeven op deze zaak.
Provincie:
Tag(s):