dinsdag, 18. november 2008 - 8:04

Roken in horeca wordt harder aangepakt

Woerden

Minister Klink (Volksgezondheid) en Hirsch Ballin (Justitie) gaan het roken in horeca harder aanpakken. Werd een overtreding eerst nog afgedaan met een simpele boete, kunnen horecaondernemers nu hun vergunning kwijt raken. Het roken in de horeca wordt geen overtreding meer, maar een economisch delict.

Deze strengere aanpak volgt op het maasaal negeren van het rookverbod door caféhouders in Den Bosch en Zeeland. De ondernemers zijn van mening dat hun omzet daalt na het invoeren van het rookverbod op 1 juli van dit jaar.

Koninklijk Horeca Nederland is verheugd met de nieuwe regels. De brancheorganisatie drong al langer aan op strengere controles in de horeca. Horeca Nederland is net als de ministers van mening dat kroegbazen die zich wel aan de regels houden benadeeld worden door hun collega’s die hun klandizie wel laten roken.

De Voedsel en Warenautoriteit zullen het aantal controles flink opvoeren. De controleurs krijgen politiebegeleiding als zij denken dat bij een controle bedreigingen of geweld verwacht kan worden.
Provincie:
Tag(s):