donderdag, 21. februari 2008 - 20:51

Roken op terras toegestaan in rookvrije horeca

Den Haag

Na overleg in de Kamer en advies van de Raad van State heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid een aantal wijzigingen doorgevoerd in de ontwerpbesluiten voor een rookvrije horeca.

De belangrijkste wijzigingen in de ontwerpbesluiten houden onder meer in dat roken op terrassen is toegestaan, zolang het terras niet aan alle kanten is afgesloten. In aparte rookruimtes mogen gasten méér dan alleen roken, maar werknemers mogen er niet bedienen. Het rookverbod in publiek toegankelijke delen van gebouwen beperkt zich tot overdekte winkelcentra, evenementenhallen, congrescentra en luchthavens.Het rookverbod geldt niet voor ondernemers zonder personeel buiten de horeca en het voorgenomen verbod op tabaksverkoop in de kunst- en cultuursector vervalt.

In mei start het ministerie een campagne om werknemers en ondernemers in de horeca én het algemene publiek te informeren over het rookverbod per 1 juli 2008. Het rookverbod in de horeca is bedoeld om tabaksgebruik terug te dringen en werknemers te beschermen tegen gezondheidsschade door meeroken.
Provincie:
Tag(s):