vrijdag, 27. juni 2008 - 13:02

Rokers gaan vanaf 1 juli 'bolletjes trekken'

Amsterdam

Diverse horecagelegenheden hebben besloten per 1 juli, wanneer het rookverbod in de horeca van start gaat, een rokersautomaat te plaatsen. Uit de automaat kan de roker bij behoefte aan een sigaret een capsule 'Smokers Break' halen. De bolletjes zouden de behoefte aan een sigaret verminderen en de onrust van de roker tegengaan.

Dit is vervolgens voldoende om de drang om te roken te verlichten. Het idee komt van Cobeco Pharma Wholesale BV een van oorsprong Rotterdamse groothandel in voedingssupplementen.

De volledig natuurlijke ingrediënten in Smokers Break maken de roker minder stressgevoelig waardoor de neiging om een sigaret te roken afneemt. Het wegnemen van stress speelt een belangrijke rol bij rokers. Onderzoek toonde namelijk aan dat mensen die veel roken meer stress ervaren dan mensen die niet roken. Per keer zijn 1 a 2 capsules voldoende om de rookbehoefte te bevredigen. De capsules zouden eventueel ook geschikt zijn om te stoppen met roken. In vergelijking met andere 'stopmiddelen' bevatten de capsules geen nicotine.
Categorie:
Tag(s):