woensdag, 16. juli 2008 - 0:17

Ronaldinho kiest voor Milan

(Elfvoetbal) AC Milan en Barcelona hebben een principeovereenkomst bereikt over de transfer van Ronaldinho naar Italië. De Braziliaan zal morgen een medische keuring ondergaan en als hij die doorstaat, ligt er een driejarig contract voor hem klaar bij de Rossoneri. Naar verluidt is met de transfer een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid.

Met het bericht op de website van AC Milan is een einde gekomen aan een transfersoap die maandenlang voortspeelde in Spanje, Italië, maar ook Engeland. Manchester City dacht lange tijd een kans te hebben om Ronaldinho binnen te halen, maar de tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar kiest toch voor de sportieve uitdaging.

Bij Barcelona kende de Braziliaanse spelmaker pieken en dalen. Hij won de Spaanse landstitel (2004-2005, 2005-2006) en de Champions League (2006), maar raakte daarna volledig zijn vorm kwijt. Zijn laatste seizoen in Catalaanse dienst werd vooral gekenmerkt door blessures en geruchten over nachtelijke escapades.

Ronaldinho is na Dida, Emerson, Alexandre Pato, Kaká, Digão en Ronaldo de zevende Braziliaan in dienst bij de Rossoneri.
Categorie:
Tag(s):