zondag, 25. mei 2008 - 22:04

Ronkende motorzagen zorgen voor spektakel bij Boomkroonpad

Drouwen

Bij het Boomkroonpad in Drouwen ronkten de motorzagen het afgelopen weekeinde volop. Tijdens een spectaculaire wedstrijd namen 16 motorzaagkunstenaars uit heel Nederland het tegen elkaar op om de “Boomkroonpad Carvingcup�. Tijdens het tweedaagse festijn hadden de deelnemers slechts twee middelen tot hun beschikking, namelijk een motorzaag en een flinke boomstam van waaruit in twee dagen tijd een prachtig beeld moest ontstaan.

Martijn Harms uit Odoorn en Michiel van der Woerdt uit Ter Apel de beide initiatiefnemers van het evenement zijn zeer tevreden over de eerste editie van de “Boomkroonpad Carvingcup� en sluiten niet uit dat het een jaarlijks terugkerend evenement zal gaan worden.

Op de laatste dag van het evenement beoordeelde een jury, bestaande uit de burgemeester van Borger – Odoorn Marco Out, de manager van het Boomkroonpad Henk Wichers en RTV – Drenthe presentatrice Ellie Smit de gemaakte beelden. Hierbij lette de jury ondermeer op de moeilijkheidsgraad, de afwerking en de originaliteit van het gemaakte kunstwerk.

Ook het publiek mocht, doormiddel van een briefje op zijn of haar favoriete beeld stemmen. Nadat alle stemmen van de publieksjury waren geteld en de jury ook tot een oordeel was gekomen ging de eerste “Boomkroonpad Carvingcup�naar Gert Eusen uit Zeist die in twee dagen tijd uit een flinke boomstam een prachtige aap had gemaakt. De tweede prijs ging naar Marthijn ter Veen uit Groningen die een libelle had gemaakt en de derde prijs was voor Thijs Coers uit Welsun met zijn slangen.
Provincie:
Tag(s):