zondag, 20. januari 2008 - 17:04

Rood-witte wervelstorm vernedert Superboeren

(Elfvoetbal) Sparta heeft zondagmiddag in eigen huis met glans afstand genomen van de laatste plaats. De Kasteelheren versloegen De Graafschap met 6-1. Foeke Booy heeft zo zijn eerste overwinning als coach van Sparta binnen en zag zijn ploeg gehakt maken van tegenstander De Graafschap. De Superboeren staan na een goede seizoenstart, weer met beide benen op de grond.

Na een klein half uur voetballen stonden de Rotterdammers al op een comfortabele 3-0 voorsprong en raasde er een ware wervelstorm over het Kasteel. Foeke Booy had vooraf al aangegeven een strijdbaar Sparta te willen zien. Marvin Emnes hoorde niet in dat plan thuis en Yuri Rose mocht als centrumspits in de basis beginnen.

Rose beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet. De hardwerkende aanvallar schoot al na zeven minuten raak, Nourdin Boukhari was de aangever. Vier minuten later was het Charles Dissels, die uit de kluts raak schoot.

De storm ging daarna even liggen. De Graafschap hield twintig minuten tegen, maar daarna scoorde Sepp de Roover het mooiste doelpunt van de middag. Na een sublieme steekbal van Slot, volleerde de Belg prachtig raak in verre bovenhoek. Tien minuten voor rust deed Arne Vidarsson (afstandschot) wat terug voor de bezoekers.

De buit was al binnen, maar na rust ging Sparta vrolijk verder. Ditmaal had de thuisploeg hulp nodig van de tegenstander. Een schot van Dissels, werd door Resit Schuurman in eigen doel verwerkt. Kort hierna schoot Dissels zelf raak, met een prachtige lob verschalkte hij Van Fessem. Twintig minuten voor tijd, beëindigde Nourdin Boukhari de Sparta-show met het zesde Rotterdamse doelpunt. Dat de score niet hoger uitviel, was vooral te danken aan doelman Jim van Fessem.

Klein smetje op de wedstrijd was de gele kaart van Rose. Hierdoor mist de Spartaan de volgende wedstrijd van zijn ploeg tegen PSV.

Door de klinkende overwinning draagt Sparta de rode lantaarn over aan Willem II. De Rotterdammers stijgen naar plaats vijftien in de Eredivisie. De Graafschap is terug te vinden op een geïsoleerde twaalfde plaats. De Superboeren vergaarden in twintig wedstrijden 22 punten.
Categorie:
Tag(s):