maandag, 8. december 2008 - 22:17

Roofvogeldemonstratie bij het Boomkroonpad

Drouwen

Op zondag 21 december is er weer een roofvogeldemonstratie bij het Boomkroonpad, van dichtbij kunt u kennis maken met roofvogels als de woestijnbuizerd, valken en uilen.

Een professionele valkenier van Valkerij R. Sanders laat tijdens de roofvogeldemonstratie verschillende soorten roofvogels zien en demonstreert hoe deze vogels vliegen en wat hun leefwijze is. Stelt u zich voor: een steppebuizerd die als een pijl uit de hemel neerdaalt midden tussen het publiek, zonder ook maar één bezoeker aan te raken! En een levensgrote oehoe die zijn wijze kop 360 graden draait! Ook het “voeren� van de vogels waarbij ze stukjes vlees uit de handen van de bezoekers graaien is spectaculair. Voor kinderen en volwassenen is het meemaken van zo’n demonstratie indrukwekkend en bijzonder leerzaam. De roofvogeldemonstratie start om 14.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Het vindt plaats op de speelweide bij het Boomkroonpad in boswachterij Gieten-Borger. De toegang is gratis.

U kunt de roofvogeldemonstratie gebruiken om met het hele gezin een dagje uit te gaan. Het informatiecentrum is van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Hier kunt u informatie krijgen over de omgeving en de verschillende wandelroutes die hier zijn uitgezet. In de winkel zijn allerlei leuke natuurgerelateerde producten te verkrijgen en natuurlijk kunt u hier ook een kaartje kopen voor het Boomkroonpad, waar u een wandeling door de toppen van de bomen kunt maken. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het speelbos, waar ze in bomen kunnen klimmen en bruggen kunnen bouwen. Tenslotte kunt u bij restaurant de Woudstee onder het genot van een drankje en een hapje lekker uitrusten.

Tijdens de kerstvakantie is het Boomkroonpad dagelijks geopend van 20 december 2008 tot en met 4 januari 2009 van 10.00 – 16.00 uur, met uitzondering van 1e Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag.
Provincie:
Tag(s):