vrijdag, 27. juni 2008 - 14:36

Rookverbod geldt voor alle binnenruimten met horeca-bestemming

Groningen

Het is vanaf 1 juli ook verboden om te roken in tenten die voor horecadoeleinden worden gebruikt. Dat vloeit voort uit het rookverbod dat per 1 juli voor de horeca in zal gaan. Er was onduidelijkheid ontstaan over de uitleg van de Tabakswetgeving op dit punt. In een overleg dat plaatsvond tussen minister Klink (VWS) en Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is nader gespecificeerd wat de reikwijdte van het verbod is.

Op grond van de wet is roken verboden in ruimten met een horecabestemming. Het rookverbod geldt niet in de open lucht. Roken op een terras blijft mogelijk, ook onder een luifel of parasolvormige constructie, zolang het terras maar niet aan alle kanten (boven- en zijkanten) afgesloten is.

Het rookverbod in ruimten met een horecabestemming is in alle gevallen leidend voor de handhaving van de wet. Minister Klink zal mede op verzoek van Koninklijk Horeca Nederland de ‘Handleiding invoering rookvrije horeca, sport en kunst/cultuur’ nader verduidelijken zodat goede handhaving van de wet mogelijk is.
Provincie:
Tag(s):