maandag, 14. juli 2008 - 13:31

Rookverbod wordt goed nageleefd

Groningen

Bijna iedere horecaondernemer die aangaf dat hij een rookverbod heeft ingesteld, had inderdaad voldoende maatregelen genomen om hinder en overlast van tabaksrook te voorkomen. Uit een analyse van duizend controles die door de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zijn gehouden blijkt dat 96% van de horecaondernemers zich aan de nieuwe regels houdt.

Ondanks dat bedrijven zich massaal aan de regels hielden, deelde de VWA toch 34 waarschuwingen uit. Dit had te maken met het feit dat een aantal bedrijven (nog) geen rookverbod had ingesteld. Waarschuwingen werden verder gegeven omdat publiekstoegankelijke delen of personeelsruimten, zoals keuken en magazijnen, niet rookvrij waren.

De controleurs van de VWA stelden onder andere vast of het personeel goed was geïnstrueerd en of de asbakken in het pand waren verwijderd. Bij tweederde van de gecontroleerde bedrijven bleek dat het rookverbod niet aangeduid was. Daardoor ontstond er onduidelijkheid bij de bezoekers, zeker bij de buitenlandse vakantiegangers die ons land aandoen. De VWA adviseert dan ook om het rookverbod goed aan te duiden.
Provincie:
Tag(s):