zaterdag, 5. april 2008 - 12:22

Rosberg snelste voor Massa en Webber

Nico Rosberg heeft de snelste tijd weten te noteren tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein. De Williams-coureur kende een goede training en eindigde hiermee voor Felipe Massa in de Ferrari en Mark Webber van Red Bull Racing.

De Ferrari's bleven de eerste 37 minuten binnen om ervoor te zorgen dat ze op een relatief schone baan hun rondjes konden gaan draaien. In zijn eerste ronde pakt Massa meteen de snelste tijd, twee tienden sneller dan Rosberg. Raikkonen heeft moeite met zijn ritme en maakt in zijn eerste twee pogingen fouten. Zijn derde poging is een schoon rondje, maar wel een halve seconde langzamer dan Massa.

McLaren heeft voor Hamilton de reserveauto opgebouwd na zijn enorme crash van vrijdagmiddag. Los van de tweede tijd die Hamilton even in handen had, speelt McLaren geen rol bij de snelste tijden.

In de slotfase wordt het enorm druk op de baan. Met nog drie minuten te gaan staan de Honda's van Button en Barrichello vierde en vijfde, maar ze zullen terugvallen tot 14 en 16. Ook zit het enorm dicht bij elkaar, met een veertiende tijd van Barrichello op een seconde van de snelste.

De topteams hebben waarschijnlijk met veel benzine gereden als voorbereiding op Q3 van de kwalificatie. Massa wordt tweede, maar teamgenoot Raikkonen komt niet verder dan de negende tijd. De McLarens vinden we terug op de posities 10 en 18.

Giancarlo Fisichella maakt verder opnieuw indruk met de Force India. Hij realiseert de elfde tijd, vlak voor Fernando Alonso in de Renault. De Super Aguri's staan voorlopig even waar ze horen, onderaan de tijdenlijst met een redelijk groot gat naar de auto's daarvoor.

De kwalificatie start vanmiddag 13.00 uur plaatselijke tijd.
Categorie:
Tag(s):