zondag, 28. september 2008 - 22:34

Rossi na twee jaar weer wereldkampioen

Motegi (Japan)

"Scusate il ritardo" oftewel "Sorry voor de vertraging", dat was de tekst op het shirt van Valentino Rossi na zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Japan in de Moto-GP klasse. The Doctor doelde hiermee op de afgelopen twee jaar dat hij anderen voor zich moest laten in de koningsklasse van het motorracen.

In het Japanse Motegi was Rossi vast beraden om de eerste de beste mogelijkheid aan te grijpen om wereldkampioen te worden. Voorafgaand aan de race, de 15e van het seizoen, bedroeg zijn voorsprong op zijn direkte concurrent Casey Stoner 87 punten. Met nog 4 races te gaan kon Rossie door minimaal 13 punten te scoren de Australiër definitief achter zich houden.

Maar Rossi zou Rossi niet wezen als hij niet tot het uiterste zou gaan en de titel in stijl zou pakken. De Fiat-Yamaha rijder voegde de daad bij het woord en pakte de overwinning, voor Stoner en Pedrosa. Het podium bestond dus geheel uit de top 3 van het klassement.

"Een waardig wereldkampioen. Geheel verdiend" waren de lovende woorden van Rossi's rivaal Stoner. De Ducatierijder had niets dan lof voor de Italiaan.

Rossi zelf gaf aan dat het een zwaar seizoen was met veel tegenstand. Met name de erg snelle Ducati van Stoner gaf het Fiat-Yamaha team vaak te denken. Rossi is met dit wereldkampioenschap de enige die zowel in de 500cc, de 900cc als de 800cc versie van de Moto-GP wereldkampioen is geworden, in totaal zijn achtste wereldkampioenschap.

Er moeten nog wel drie races "om den keizer's baard" gereden worden ; volgend weekend wordt er gereden op het circuit van Phillip Island in Australië, twee weken later is het Maleisische Sepang het strijdtoneel en de laatste race wordt op 26 oktober gereden in het Spaanse Velencia.
Categorie:
Tag(s):