maandag, 21. juli 2008 - 21:18

Rossi wint na zinderende strijd

Valentino Rossi heeft de Moto-GP op het circuit van Laguna Seca in de Verenigde Staten gewonnen. De race werd getypeerd door een zinderend duel tussen de Italiaan en de Australiër Casey Stoner.

Het duo ging er als een speer vandoor en liep ronde na ronde verder uit op de concurentie. Met "The Doctor" voor het merendeel op kop waren de beide heren ruim een seconde sneller dan de rest van het veld. Stoner drong keer op keer aan en wist enkele malen de koppositie over te nemen van Rossi.

Deze wist echter dat de Australiër beschikt over de veel snellere Ducati en moest zijn lichtere en dus wendbaardere Yamaha in het korte bochtenwerk terug in leidende positie brengen. Stoner voerde de druk op, maar Rossi pareerde iedere aanval.

Negen ronden voor het vallen van de vlag ging de Ducati-rijder echter in de fout. Nadat hij enkele ronden eerder al te laat remde voor een scherpe linkerbocht, verremde de Australiër zich bij een inhaalpoging, waardoor hij moest uitwijken naar de grindbak.

Hij probeerde terug op de baan te rijden maar kon zijn motor met lage snelheid niet overeind houden. Snel pakte hij zijn motor op en kon nog voordat Cris Vermeulen, die op dat moment derde lag, hem passeerde de achtervolging gaan inzetten. Ondanks dat Stoner in eerste instantie Rossi de schuld gaf van zijn uitstapje naast de baan, was het overduidelijk dat het rode snelheidsmonster zelf in de fout was gegaan.

De druk was eraf bij Rossi, die solide naar de vlag reed, het maximaal aantal te behalen punten scoorde en zijn koppositie in de strijd om het wereldkampioenschap verstevigde. Stoner eindigde als tweede voor Cris Vermeulen.
Categorie:
Tag(s):