dinsdag, 2. september 2008 - 16:55

ROT geactiveerd vanwege rotte eierenlucht

Dordrecht

Dinsdagmiddag is in de regio Zuid-Holland-Zuid een Regionaal Operationeel Team (ROT) geactiveerd vanwege overlastmeldingen vanuit West-Brabant van onder meer zwavelwaterstof die een rotte eierenlucht veroorzaakte.

Deze stof is vrijgekomen bij een bedrijf in het havengebied van Antwerpen en is mogelijk veroorzaakt door stroomuitval. Door de geringe concentratie van de stof heeft de gaswolk hooguit voor enige stankoverlast gezorgd in deze regio. Van enig gevaar voor de volksgezondheid is geen sprake geweest.

In navolging op dit incident heeft de regio Zuid-Holland-Zuid voorzorgsmaatregelen genomen. Uit metingen door de brandweer in Midden en West Brabant werd duidelijk dat de wolk in de richting van Dordrecht, Papendrecht, Graafstroom, Nieuw-Lekkerland en mogelijk Alblasserdam zou drijven.

De verschillende gemeenten zijn direct geïnformeerd. De wolk is in de loop van de middag overgedreven. Er zijn bij de milieudienst geen klachten binnengekomen. Ook bij de meldkamer zijn geen overlastmeldingen binnen gekomen.
Provincie:
Tag(s):