dinsdag, 2. september 2008 - 16:22

Rotte eierenlucht West-Brabant door vrijkomen gaswolk in Antwerpen

Tilburg

Dinsdagmiddag 2 september is in Tilburg, een regionaal operationeel team geactiveerd vanwege meldingen vanuit West Brabant van gezondheidsklachten en stankoverlast veroorzaakt door een wolk met onder meer zwavelwaterstof die was vrijgekomen bij een bedrijf in het havengebied van Antwerpen. Dit heeft de politie dinsdagmiddag laten weten.

Crisisteam
Het geactiveerde team bestaat uit vertegenwoordigers van brandweer, politie, gemeente, Defensie en GHOR. In de gemeente Woensdrecht werd onder leiding van de burgemeester Franzel een crisisteam geformeerd. Alle burgemeesters in de betrokken gemeenten zijn in kennis gesteld.

Misselijk
Er kwamen meldingen van inwoners van Putte, Woensdrecht, Roosendaal en Moerdijk. Het ging om zes mensen in Putte die een misselijk gevoel kregen, de overige circa veertig meldingen uit de andere gemeenten waren stankklachten die worden omschreven als een ‘rotte eierenlucht’.

Metingen brandweer
Voor zover nu bekend is er niemand naar het ziekenhuis overgebracht. Kort na het ontsnappen van de wolk kwamen de klachten binnen, met name vanuit Putte. Er zijn daarna door de brandweer in het betrokken gebied metingen verricht. Bij deze metingen zijn echter geen concentraties van de betreffende stoffen aangetroffen.

Lekkage Antwerpen gedicht
Vrij snel was de lekkage in Antwerpen afgedicht. Hierdoor zijn er geen stoffen meer vrijgekomen en naar ons land / regio gedreven. De hulpdiensten gaan er dan ook van uit dat er op dit moment geen verdere maatregelen noodzakelijk zijn.
Provincie:
Tag(s):