vrijdag, 23. mei 2008 - 0:25

Rotterdam Airport gesloten

Rotterdam

Het Rotterdamse vliegveld "Rotterdam Airport" is vanaf vrijdag 23 mei voor drie dagen gesloten voor alle vliegtuigen. De reden hiervoor is dat de start- en landingsbaan een nieuwe asfaltlaag krijgt. Alle vluchten zijn verplaatst naar Schiphol. Helicopters kunnen wel opstijgen en landen vanaf de luchthaven.

De sluiting van het vliegveld geldt vanaf middernacht (donderdag op vrijdag) tot maandagochtend zes uur en is onderdeel van een groot renovatieprojekt. Eerder al werden werkzaamheden uitgevoerd, echter deze vonden steeds 's nachts plaats, waardoor dit voor het vliegverkeer nauwelijks merkbaar was.

Deze renovatiefase betreft het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag en de vervanging van kabels en verlichting. De derde fase bestaat uit het aanbrengen van een speciale toplaag op het asfalt, de zogenoemde antiskid en vindt direct aansluitend plaats en duurt van 26 mei tot en met 10 juni, het één en ander afhankelijk van weerscondities. Tijdens de derde fase wordt ook weer uitsluitend 's nachts gewerkt tussen 00.00 en 06.30 uur; overdag is de luchthaven gewoon geopend.

De renovatie is noodzakelijk om de veiligheid op de luchthaven te vergroten; betere grip op de landingsbaan, verbeterde afvoer van regenwater op de baan en vernieuwde verlichting.
Provincie:
Tag(s):