dinsdag, 15. april 2008 - 22:48

Rotterdam bedient globaliserende staalsector

Rotterdam

Maandag 14 april startte de “Saga Wave� de lossing van een lading van 6000 ton “coils� bij DFDS Multi Terminal op de Rotterdamse Maasvlakte. De staalrollen komen uit China en worden bij DFDS opgeslagen voor distributie in Europa. Het gaat om een voor Rotterdam nieuw pakket lading van 40.000 ton met een voorziene verdubbeling in 2009. Opdrachtgever is de Russische staaldistributeur Carbofer.

De verwerking van staalproducten neemt wereldwijd gestaag toe met een productie met een productie van 1,5 miljard ton in 2007. Landen als China, Brazilië, Rusland en India voeren hun export op. Daardoor ontstaat ook behoeft aan meer overslagcapaciteit buiten de ‘traditionele staalhaven’ Antwerpen. Na Gevelco in de Botlek, is DFDS Multi Terminal de tweede staalfaciliteit in de Rotterdamse haven. De bouw van een derde terminal, Steinweg op de Maasvlakte, start binnenkort. Ook Interforest Terminal in de Eemhaven breidt zijn staalcapaciteit uit.

DFDS heeft naast roro-faciliteiten een kade van 500 meter met een diepgang van 16 meter. Er zijn drie loodsen beschikbaar met een oppervlakte van 10.000 m2. De terminal heeft een railaansluiting op de Betuweroute.
Provincie:
Tag(s):